divendres, 2 de desembre del 2016

Segon Diumenge d'Advent (Cicle A)

Diumenge, 4 de desembre de 2016

Sant Mateu, 3, 1-12

En aquells dies vingué Joan Baptista, que predicava així al desert de Judea: “Convertiu-vos, que el Regne del cel és a prop”. És d’ell que deia el profeta Isaïes: “Una veu crida en el desert: “Obriu una ruta al Senyor, aplaneu-li el camí”. Joan duia una capa de pèl de camell, es cobria amb una pell la cintura i el seu aliment eren llagostes i mel boscana. Anaven a trobar-lo de Jerusalem, de tot arreu de la Judea i de tota la regió del Jordà, confessaven els seus pecats i es feien batejar per ell al riu Jordà.
Però quan veié que molts dels fariseus i dels saduceus venien a fer-se batejar, els va dir: “Cria d’escurçons, qui us ha ensenyat mai com podreu fugir de la justícia que s’acosta? Demostreu amb fets que us voleu convertir: No visqueu refiats que sou fills d’Abraham, que Déu pot donar fills a Abraham fins i tot d’aquestes pedres. Ara la destral ja està clavada a l’arrel dels arbres, i ja sabeu que l’arbre que no dóna bons fruits és tallat i llençat al foc. Jo us batejo només amb aigua perquè us convertiu, però el qui ve després de mi és més poderós que jo, tan poderós que no sóc digne ni d’aguantar-li el calçat. Ell us batejarà amb l’Esperit Sant i amb foc. Ja té la pala a les mans per ventar la seva era; el seu blat, l’entrarà al graner, però la palla, la cremarà en el foc que no s’apaga”.

Comentari

Joan demanava la conversió, una conversió que actualment nosaltres, en més o menys grau, també necessitem, perquè sempre hi ha coses de la nostra conducta que ens agradaria canviar. Hem de saber obrir el nostre cor a Déu i als germans i intentar que en aquesta vida es pugui fer present un trosset del Regne de Déu.

Però la conversió ha de ser de tot cor, és preferible anar intentant canviar en petites coses que no deixar-se emportar pel pessimisme i l’apatia. I sobretot, no comportar-nos com els fariseus i els saduceus que s’apropaven a Joan pel fet de figurar davant els seus veïns

Objectiu

Encara que sigui en petites coses, intentar que la meva conversió en aquest temps d'Advent no sigui només una intenció.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada