divendres, 25 de novembre del 2016

Primer Diumenge d'Advent (Cicle A)

Diumenge, 27 de novembre de 2016

Sant Mateu, 24, 37-44

En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: “Quan vindrà el Fill de l’home, passarà com en temps de Noè. Els dies abans del diluvi tothom continuava menjant i bevent i casant-se, fins que Noè hagué entrat a l’arca. No s’havien adonat de res quan els sorprengué el diluvi i se’ls endugué a tots. Igual passarà en l’adveniment del Fill de l’home. Si hi hagués llavors dos homes plegats al camp, potser l’un fóra pres i l’altre deixat; si hi hagués dues dones molent plegades, potser l’una fóra presa i l’altra deixada. Vetlleu, doncs, perquè no sabeu quin dia vindrà el vostre Senyor. Estigueu-ne segurs: si el cap de casa hagués previst l’hora de la nit que el lladre vindria, no s’hauria adormit ni hauria permès que li entressin a casa. Estigueu a punt també vosaltres, que el Fill de l’home vindrà a l’hora menys esperada.

Comentari

Si tornés a venir Jesús a la terra, quina seria la nostra reacció? En quina situació ens trobaria?.

Quan Jesús es va fer home no va aparèixer davant nostre ple de riqueses i poder, ho va fer de la manera més humil que ens podem imaginar. Després es va anar fent gran davant els homes gràcies a la seva empatia i fe amb el Pare.

L’Advent és ni més ni menys que això: un període de temps en el que preparar el nostre cor per a rebre a Jesús, i la millor manera de fer-ho es pregant a Déu i ajudar en el que puguem a tots aquells que ho necessiten.

Donar almoina, ajudar als nostres companys de feina, dient una paraula amable a qui està trist, fent companyia a qui està sol... segur que fent això, si Jesús tornés a venir, ens trobaria rebent-lo amb els braços oberts.

Objectiu

Aturar una estona el meu dia a dia per a reflexionar sobre si sóc coherent amb els meus actes enfront els meus valors cristians.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada