divendres, 16 de desembre del 2016

Quart Diumenge d'Advent (Cicle A)

Diumenge, 18 de desembre de 2016

Sant Mateu, 1, 18-24

Jesús, el Messies, vingué al món d’aquesta manera: Maria, la seva mare, promesa amb Josep, abans de viure junts, es trobà que esperava un fill per obra de l’Esperit Sant. Josep, el seu espòs, que era un home bo, no volent fer-ho públicament, es proposava de desfer en secret l’acord matrimonial. Mentre ell hi pensava, se li aparegué en somni un àngel del Senyor que li digué: “Josep, fill de David, no tinguis por de prendre a casa teva Maria com a esposa. És cert que ella ha concebut per obra de l’Esperit Sant; ha de tenir un fill i li has de posar el nom de Jesús, perquè ell salvarà dels pecats el seu poble”. Tot això va succeir perquè es complís el que el Senyor havia anunciat pel profeta: “La verge tindrà un fill, i li posaran Emmanuel”, que vol dir Déu-és-amb-nosaltres.
Josep es despertà i, complint el que l’àngel del Senyor li havia manat, la prengué a casa com esposa.

Comentari

Josep ens dóna un bon exemple: pren una decisió important escoltant Déu i donant proves d’un gran amor i confiança en Maria. És una situació delicada, perquè s’ajunten pressions socials i personals, però tot i no acabar d’entendre el que passava vol seguir amb Maria.

La història de Josep i Maria pot ser analitzada des de molts punts de vista, però per a mi és senzillament una preciosa historia d’amor.

I aquest amor que presidirà la llar de Natzaret és el marc on creixerà Jesús, un marc on predominarà l’amor per sobre de qualsevol altre condicionant, un bon exemple per a seguir a les nostres cases on massa sovint es discuteix per foteses.

Objectiu

Fer que l'amor sigui la base de tota la meva vida en família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada