divendres, 9 de desembre del 2016

Tercer Diumenge d'Advent (Cicle A)

Diumenge, 11 de desembre de 2016

Sant Mateu, 11, 2-11

En aquell temps, Joan, que era a la presó, va sentir dir el que feia Crist, i el va enviar als seus deixebles per preguntar-li: “Sou vós el qui ha de venir o n’hem d’esperar un altre?”. Jesús els va respondre: “Aneu a anunciar a Joan el que veieu i el que heu sentit dir: els cecs hi veuen, els invàlids caminen, els leprosos queden purs, els sords hi senten, els morts ressusciten, els desvalguts senten l’anunci de la Bona Nova i Feliç aquell que no quedarà decebut de mi”.
Mentre ells se n’anaven, Jesús es posà a parlar a la gent de Joan: “Què heu sortit a veure al desert?, una canya sacsejada pel vent?, doncs, què hi heu sortit a veure?, un home vestit delicadament? Els qui porten vestits delicats viuen als palaus dels reis. Doncs, què hi heu sortit a veure? Un profeta? Sí, ho puc ben dir, i més que profeta: és aquell de qui diu l’Escriptura: “Jo envio davant teu el meu missatger, perquè et prepari el camí”. Us ho dic amb tota veritat: entre tots els que les mares han portat al món no n’hi ha hagut cap de més gran que Joan Baptista; tanmateix, el més petit al Regne del cel és més gran que ell”.

Comentari

Joan, tancat a la presó demana que li preguntin a Jesús si Ell és el Messies que esperaven. Una pregunta directa, sense divagacions. I Jesús, en compte de dir simplement sí, o dir que no, contesta d’una manera que serà típica en ell: les seves obres parlen per ell. Així ens hem de plantejar nosaltres la nostra vida. L’oració i la contemplació ens han de servir per a enfortir-nos i ser capaços d’actuar segons les nostres possibilitats, però els nostres actes seran el que mostraran el que realment som.

Seria bo que si algú ens pregunta “Ets cristià?” li poguéssim dir: “mira tot el que faré el dia d’avui i respon-te a tu mateix”.

Joan Baptista, tot i estar empresonat, ja gaudeix de la comunió amb Jesús que nosaltres estem buscant. Demanem-li al Senyor que la humilitat, decisió i fortalesa de Joan ens serveixi d’exemple en la nostra vida.

Objectiu

Mantenir una coherència entre els meus actes i els meus valors.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada