divendres, 11 de desembre del 2015

Tercer Diumenge d'Advent (Cicle C)

Diumenge, 13 de desembre de 2015

Sant Lluc, 3, 10-18

En aquell temps, la gent preguntava a Joan: “Així doncs, què hem de fer?”. Ell els responia: “Qui tingui dos vestits, que en doni al qui no en té, i qui tingui menjar, que el comparteixi també amb els altres”.
Entre els qui anaven a fer-se batejar, hi havia també uns cobradors d’impostos que li deien: “I nosaltres, mestre, què hem de fer?”. Ell els contestà: “No exigiu més del que està establert”. Igualment, uns guardes li preguntaven: “Què hem de fer també nosaltres?”. Ell els deia: “No forceu ningú amenaçant de maltractar-lo o de denunciar-lo; acontenteu-vos de la vostra soldada”.
La gent, que vivia en l’expectació, sospitava si Joan no fóra potser el Messies. Ell respongué dient a tothom: “Jo us batejo només amb aigua, però ve el qui és més poderós que jo, tant poderós que no sóc digne ni de deslligar-li el calçat. Ell us batejarà amb l’Esperit Sant i amb foc. Ja té la pala a les mans per ventar la seva era; el blat, l’entrarà al seu graner, però la palla, la cremarà en un foc que no s’apaga”. Amb aquestes i moltes altres exhortacions, Joan anunciava al poble la Bona Nova.

Comentari

Hem de compartir el que Déu ens ha donat. Però actualment, si algú ens demana caritat pel carrer tenim recança de donar-li res pel fet de pensar que es tracta d’un “pobre professional” que s’aprofita dels altres i no fan res per a intentar canviar la seva situació. La solució no és evitar donar diners, sinó que el millor que podem fer és donar regularment la quantitat que considerem oportuna a alguna associació tipus Caritas, que atén certament a tot aquell que de debò un necessita. El que no podem permetre és que la nostra desconfiança no ens deixi practicar la caritat.

Un altre aspecte que vull destacar és la humilitat de Joan. Tothom l’aclama i el lloa, fins i tot creuen que pot ser el Messies, però ell reconeix que no i ens avisa que estiguem preparats per a rebre a Jesús. És un bon exemple. Ningú millor que nosaltres mateixos per a valorar la nostra conducta i la nostra actitud. No hem de buscar les lloances dels altres per a satisfer el nostre ego o treure’n algun profit, sinó intentar en tot moment fer allò que agrada a Déu.

Objectiu

Reflexionar sobre la meva manera de compartir el que Déu m’ha donat amb aquells que passen un mal moment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada