divendres, 3 de novembre del 2017

Trenta-unè Diumenge del Temps Ordinari (Cicle A)

Diumenge, 5 de novembre de 2017

Sant Mateu, 23, 1-12

En aquell temps, Jesús digué a la gent i als deixebles: “Els mestres de la Llei i els fariseus us parlen des de la càtedra de Moisès: compliu i observeu tot el que us manen, però no feu com ells, perquè diuen i no fan. Preparen farcells pesadíssims i els carreguen a les espatlles dels altres, però ells no volen ni moure’ls amb el dit. En tot obren per fer-se veure de la gent. Per això es fan ben grosses les filactèries, i les borles, ben llargues; els agrada d’ocupar els primers llocs a taula i els primers seients a les sinagogues, i que la gent els saludi a les places i els doni el nom de rabí, o sigui mestre. Però vosaltres no us heu de fer dir mestres, perquè, de mestre, només en teniu un, i tots vosaltres sou germans; ni heu de donar a ningú el nom de pare aquí a la terra, perquè, de pare, només en teniu un, que és el del cel; ni us heu de fer dir guies, perquè, de guia, només en teniu un, que és el Crist. El més important de vosaltres, ha de ser servidor vostre. Tothom qui s’enaltirà serà humiliat, però tothom qui s’humiliarà serà enaltit”.

Comentari

Humilitat. Paraula que ens costa molt d’interpretar correctament. Humilitat no significa que ens menyspreem com a persones, ni que no donem valor a les coses que fem, ni que arribem a la conclusió que no som res que valgui la pena... no. Humilitat significa reconèixer que no som més importants que ningú, que als ulls de Déu, tant valem nosaltres i el nostre esforç com qualsevol altra persona i el seu esforç.

Hauríem d’evitar una derivació de la falta d’humilitat, que és pensar: perquè altres que considerem menys dignes que nosaltres tenen més coses, són més feliços o tenen, en definitiva, allò que voldríem per a nosaltres mateixos i no tenim?

Humilitat significa reconèixer que Déu és molt més savi que nosaltres i ell sap en tot moment què és el millor per a nosaltres. Hem de tenir una actitud positiva davant la vida intentant millorar tant personalment com en la relació amb els germans sense lamentar-nos contínuament per les circumstàncies que ens toca viure.

Objectiu

Tenir la suficient humilitat com per a confiar amb Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada