divendres, 9 de setembre del 2016

Vint-i-quatrè Diumenge del Temps Ordinari (Cicle C)

Diumenge, 11 de setembre de 2016

Sant Lluc, 15, 1-32 (Text abreujat)

En aquell temps, veient que tots els cobradors d’impostos i els altres pecadors s’acostaven a Jesús per a escoltar-lo, els fariseus i els mestres de la Llei murmuraven entre ells i deien: “Aquest home acull als pecadors i menja amb ells”. Jesús els proposà aquesta paràbola: “Qui de vosaltres, si tenia cent ovelles i en perdia una, no deixaria en el desert a les noranta-nou i aniria a buscar la perduda fins que la trobés? I quan l’hagués trobada, oi que se la posaria tot content a les espatlles i, arribant a casa, convidaria els amics i els veïns dient-los: he trobat l’ovella que havia perdut?” Us asseguro que al cel hi haurà també més alegria per un sol pecador convertit, que no pas per noranta-nou justos, que no necessiten convertir-se.
I si una dona tenia deu monedes de plata i en perdia una, no encendria el llum, i escombraria la casa, i la buscaria amb tot l’interès fins que la trobés? I quan l’hagués trobada, oi que convidaria les amigues i les veïnes dient-los: “Veniu a celebrar-ho: he trobat la moneda que havia perdut?” Us asseguro que hi ha una alegria semblant entre els àngels de Déu per un sol pecador convertit”.

Comentari

No hem de jutjar mai a ningú pel que fa. Mai sabem per quins motius ho fa, ni quina finalitat busca, ni què li ha portat a fer-ho.

Jesús busca el contacte amb aquells que no estan en comunió amb Déu, no perquè vulgui fer el mateix que ells, ni que aprovi la seva conducta, sinó per mirar de fer-los recapacitar i que tornin al camí que, al final, els portarà a gaudir de la glòria eterna en la comunió de Déu i tots els germans. I diu que al cel hi ha molta alegria quan això passa.

Sovint és millor no recriminar l'actitud dels germans, sovint és millor proposar un altre camí.

Per altra banda, a les lluites nostres de cada dia hem de pensar que sempre que ens en sortim, que fem allò que agrada Déu i evitem fer el mal, al cel hi ha alegria. Seria bo que al final del dia, a les nostres oracions rememoréssim els actes que hem fet i ens alegréssim juntament amb el cel per les coses bones i miréssim de canviar les dolentes.

Objectiu

Que l'amor guiï les meves accions i no una actitud estricta i normativa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada