divendres, 26 d’agost del 2016

Vint-i-dosè Diumenge del Temps Ordinari (Cicle C)

Diumenge, 28 d’agost de 2016

Sant Lluc, 14, 1.7-14

Entrant un dissabte a menjar a casa d’uns fariseus, aquests el guaitaven. Al veure Jesús que els convidats escollien els primers llocs, els explicar aquesta paràbola: “Quan et convidi algú a un casament, no et posis al primer seient, no sigui que hi hagi un convidat més honorable que tu i vingui qui et va convidar i et digui: “Cedeix el lloc a aquest” i llavors hagis d’anar avergonyit a ocupar l’últim lloc. Per contra, quan siguis convidat, posat a l’últim lloc i quan vingui qui et va convidar et dirà: “Amic, puja més a  dalt”. Llavors tindràs honor davant de tots qui estan a taula amb tu. Perquè qui s’enalteix serà humiliat, i qui s’humilia serà enaltit”. I digué també a qui l’havia convidat: “Quan facis un menjar o un sopar, no cridis als teus amics, ni als germans, ni als parents, i als veïns rics; no sigui que ells et convidin i quedis compensat. Quan donis un banquet convida als pobres, als esguerrats, als coixos, als cecs, llavors pots estar content, perquè ells no poden pagar-te i rebràs el teu premi en la resurrecció dels justos”.

Comentari

Buscar l’admiració dels altres, o fer favors i festes per interès buscant una contrapartida segura no es pot dir que sigui una actitud d’acord a l’esperit del cristià. Hem d’ajudar a qui ho necessita i no esperar res a canvi, només la satisfacció personal d’haver ajudat a un germà, i no esperar lloances o reconeixement dels aduladors, sinó esperar que aquestes accions ens permetin continuar estant en comunió amb Déu i els germans.

Què millor que rebre el premi a la resurrecció dels justos?

També seria bo que cada vegada que se’ns presentés l’oportunitat d’ajudar a algú i ens plantegéssim si fer-ho o no, veiéssim la situació pensant què passaria si nosaltres ens trobéssim en la situació de l’altre. La vida dóna moltes voltes.

Objectiu

Intentar posar-me més vegades al lloc dels altres per entendre'ls i empatitzar amb ells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada