divendres, 15 de juliol del 2016

Setzè Diumenge del Temps Ordinari (Cicle C)

Diumenge, 17 de juliol de 2016

Sant Lluc, 10, 38-42

En aquell temps, Jesús entrà en un poblet, i l’acollí una dona que es deia Marta. Una germana d’ella que es deia Maria, asseguda als peus del Senyor, escoltava la seva paraula, mentre Marta estava molt atrafegada per obsequiar-lo. Marta, doncs, vingué i digué: “Senyor, no us fa res que la meva germana m’hagi deixat sola a servir? Digueu-li, si us plau, que m’ajudi”. El Senyor li respongué: “Marta, Marta, estàs preocupada i neguitosa per moltes coses, quan només n’hi ha una de necessària. La part que Maria ha escollit és la millor, i no li serà pas presa”.

Comentari

Aixecar-me pel matí, arreglar-me, anar a buscar el pa, anar a treballar, parar per dinar, tornar a treballar, arribar a casa i descansar de la dura jornada, sopar i anar-me’n a dormir resant cinc minutets.

He de concloure que la part més necessària a la meva vida ocupa cinc minuts al dia.

Moltes vegades ho he dit, si una amistat no es conrea tots els dies, córrer el perill d’anar refredant-se a poc a poc fins a convertir-se en una cosa insubstancial. I la nostra lliure relació amb Déu no és cap excepció.

Seria bo que al començar el dia parlés amb ell una estoneta per a desitjar-nos un bon dia, que en totes les petites accions del dia li oferís el meu petit esforç i que en acabar la jornada recordés totes les accions que he fet al llarg del dia i veiés què he fet bé, què he fet malament, què no he fet i què podria fer per a ser millor a l’endemà.

Les millores no es poden planificar per a fer-se en un futur més o menys llunyà. Ens hem d’esforçar per a canviar i fer el que ens proposem de manera immediata. Si decidim ser més solidaris amb qui ens envolta, no cal que ho deixem per Nadal; si decidim llegir més sovint la Bíblia, no cal que esperem a les vacances...

Ja sé que és més fàcil dir-ho que fer-ho, però és possible que sigui com nadar o anar en bicicleta, si no en saps sembla impossible, però quan ja n’has aprés, sembla mentida que hi hagi gent que no en sàpiga.

Objectiu

Que el tràfeg de l'estil vital de Marta que porto en el dia a dia no m'aparti d'allò que més importa, la part escollida per Maria.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada