divendres, 29 d’abril del 2016

Sisè Diumenge de Pasqua (Cicle C)

Diumenge, 1 de maig de 2016

Sant Joan, 14, 23-29

En aquell temps, digué Jesús als seus deixebles: “Qui m’estima farà cas del que jo dic; el meu Pare l’estimarà i vindrem a viure amb ell. Els qui no m’estimen no fan cas de les meves paraules, que no són meves, sinó del Pare que m’ha enviat. Us he dit tot això mentre era amb vosaltres, però el Defensor, l’Esperit Sant que el Pare enviarà en nom meu, us farà recordar tot el que us he dit i us ho farà entendre.
Us deixo la pau, us dono la meva pau. No una pau com la que dóna el món. Que s’asserenin els vostres cors, no us acovardiu! Heu sentit que us deia: Me’n vaig, però tornaré. Si m’estimeu, us alegrareu de saber que me’n vaig al Pare, perquè el Pare és més gran que jo. Us ho dic per endavant perquè cregueu quan ho veureu”.

Comentari

Són reconfortants aquestes paraules de Jesús. Per una banda ens diu que si seguim els seus consells, el Pare estarà amb nosaltres, i per a un fill és important saber que el teu Pare està orgullós del teu comportament.

Per altra banda, ens fa saber la vinguda de l’Esperit Sant, és a dir, l’actual situació en la que ens trobem en la nostra relació històrica amb Déu. Primer va ser el Pare, després el Fill, i ara és l’Esperit Sant. Esperit Sant que ens acompanya en el nostre camí. La força de l’Esperit és, ara per ara, la nostra guia, el nostre recordatori de la paraula de Jesús. Gràcies a ell podem seguir endavant, esperant la tornada de Jesús, un Jesús que de fet no ens ha abandonat mai perquè tenim la seva presència cada dia a l’eucaristia.

Paraules d’ànim de Jesús donant-nos la pau.

Objectiu

Reflexionar i mirar d’entendre la pau que ens dóna Jesús i com l’aplico a la meva vida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada