divendres, 5 de febrer del 2016

Cinquè Diumenge del Temps Ordinari (Cicle C)

Diumenge, 7 de febrer de 2016

Sant Lluc, 5, 1-11


En una ocasió la gent s’aglomerava sobre Jesús per escoltar la paraula de Déu. Ell, que es trobava vora l’estany de Genesaret, veié dues barques a la platja. Els pescadors n’havien baixat i rentaven les xarxes. Pujà en una de les barques, que era de Simó, li demanà que l’apartés una mica de terra, s’assegué i ensenyava la gent de la barca estant.
Quan acabà de parlar, digué a Simó: “Tira endins, i caleu les xarxes per pescar”. Simó li respongué: “Mestre, ens hi hem escarrassat tota la nit i no hem pescat res, però ja que vos ho dieu calaré les xarxes”. Així que ho feren, agafaren tant de peix, que les xarxes s’esquinçaven. Llavors feren senyal als pescadors de l’altra barca que vinguessin a ajudar-los. Ells hi anaren, i ompliren tant les barques que quasi s’enfonsaven. Simó Pere, en veure això, es llançà als genolls de Jesús i li deia: “Senyor, allunyeu-vos de mi, que sóc un pecador”. Ni ell, ni cap dels qui anaven amb ell, no se sabien avenir d’una pesca com aquella. Igual passà amb Jaume i Joan, fills de Zebedeu, que eren socis de Simó. Però Jesús digué a Simó: “No tinguis por: des d’ara seràs pescador d’homes”. Llavors tornaren a terra les barques, ho deixaren tot i se’n anaren amb ell.

Comentari

En aquesta lectura hi trobo una gran riquesa simbòlica. Comencem:

-Simó està tota la nit intentant pescar sense tenir cap èxit.- Podem viure deixant a Déu de banda, però d’aquesta manera, ens podem trobar que ens falta alguna cosa, que no som completament feliços.

-Jesús guia Simó i aquest troba un munt de peixos.- Si confiem amb Jesús i el fem servir de guia, trobarem la nostra recompensa.

-Simó demana ajuda, perquè ell sol no se’n surt.- No ho podem fer tot sol. El camí que marca Jesús és ajudar als altres i deixar que els altres t’ajudin. Crec que si tots ho féssim així, estaríem molt a prop de construir el definitiu Regne de Déu a la terra.

-Finalment, la jornada de pesca pot simbolitzar la nostra vida. Al final ens podem trobar amb les xarxes buides o amb les xarxes plenes. Segons la nostra actitud i les nostres obres, tindrem una cosa o un altra.

Objectiu

Confiar més en Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada