divendres, 12 de febrer del 2016

Primer Diumenge de Quaresma (Cicle C)

Diumenge, 14 de febrer de 2016

Sant Lluc, 4, 1-13

En aquell temps, Jesús, ple de l’Esperit Sant, se’n tornà del Jordà, i durant quaranta dies l’Esperit el conduïa pel desert, i era temptat pel dible. Durant aquells dies no menjava res i a la fi quedà extenuat de fam. El diable li digué: “Si ets Fill de Déu, digues a aquesta pedra que es torni pa”. Jesús li va respondre: “Diu l’Escriptura que l’home no viu només de pa”. Després el diable se’l endugué amunt, li ensenyà en un instant tots els reialmes de la Terra i li digué: “Et puc donar tot aquest poder i la glòria d’aquests reialmes; tot m’ha estat confiat a mi, i ho dono a qui jo vull; adora’m i tot serà teu”. Jesús li respongué: “L’Escriptura diu:”Adora el Senyor, el teu Déu, dóna culte a ell tot sol”. Després el conduí  a Jerusalem, el deixà dalt la cornisa del temple i li digué: “Si ets Fill de Déu, tira’t d’altabaix des d’aquí; l’Escriptura diu que “ha donat ordre als seus àngels de guardar-te” i que “et duran a les palmes de les mans, perquè els teus peus no ensopeguin amb les pedres”. Jesús li respongué: “Diu l’Escriptura: “No temptis el Senyor, el teu Déu”.
Esgotades les diverses temptacions, el diable s’allunyà d’ell, esperant que arribés l’oportunitat.

Comentari

Tots ens trobem sovint davant situacions que ens conviden a abandonar el camí de trobada amb el Pare, situacions que aprofiten el nostre egoïsme i la nostra sensació d’autosuficiència per a fer-nos creure que l’home no necessita Déu. En aquestes ocasions es pot dir que confonem la llibertat que ens dóna Déu per a ser amos de la nostra existència a la Terra amb pensar que Déu no està per nosaltres o que simplement no existeix.

A les temptacions a les que es veu sotmès Jesús trobem en primer lloc el desig d’autosuficiència, al proposar-li que converteixi la pedra en pa. Si no preguem sovint, caurem a la temptació de pensar que estem sols en aquest món i que tot el que fem ho hem de fer mirant el nostre profit exclusivament, és a dir, sense tenir en compte ni a Déu ni als nostres germans.

En segon lloc, l’atracció del poder i els diners. Tenint molt de poder i diners podem caure en la temptació de creure’ns millors o més importants que els altres, o fins i tot, fer el mal per tal d’aconseguir tenir més diners o més poder.

I finalment, buscar el reconeixement dels altres i que ens serveixin com si fossim especials.

Jesús ens ensenya a lluitar davant aquestes i altres temptacions. Hem de llegir la paraula de Déu i amarar-nos d’ella, per tal de saber el que està bé i el que està malament i el que Déu espera de nosaltres. I hem de pregar constantment per a poder sentir a Déu en nosaltres mitjançant l’acció de l’Esperit Sant.

Objectiu

Revisar la meva vida per veure si he caigut en alguna temptació que m’aparta del camí d’amor marcat per Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada