divendres, 17 de juliol del 2015

Setzè Diumenge del Temps Ordinari (Cicle B)

Diumenge, 19 de juliol de 2015

Sant Marc, 6, 30-34

En aquell temps, els apòstols es reuniren amb Jesús i li parlaren de tot el que havien fet i ensenyat. Ell els diu: “Veniu ara tots sols en un lloc despoblat i reposeu una mica”. Perquè molta gent anava i venia i no els deixava temps ni de menjar. Se n’anaren, doncs, tots sols amb la barca cap a un lloc despoblat. Però algú els veié quan marxaven; molts ho van saber, hi van córrer a peu de tots els pobles, i arribaren primer que ells. Quan Jesús desembarcà, veié una gran gentada i se’n compadí, perquè eren com ovelles sense pastor. I es posà a instruir-los llargament.

Comentari

Es possible que durant l’any, les nostres obligacions ens absorbeixi excessivament, de tal manera que durant el dia l’únic que fem és aixecar-nos, esmorzar, treballar, dinar, tornar a treballar, i en el millor dels casos, tornar a casa al vespre tant cansats que l’únic que podem fer és reposar, sopar, anar a dormir i a tornar-hi.

És un no parar que potser ens evita dedicar prou temps a nosaltres mateixos. De tal manera que quan tenim la sort de fer vacances hauríem de trobar moments de silenci i reflexió, moments que durant l’època de feina tant difícils són de trobar. Jesús va dir als apòstol que després de la feina anessin a un lloc despoblat a reposar.

Les vacances les hem d’aprofitar per a esbargir-nos, per a retrobar-nos amb nosaltres mateixos i per a reflexionar sobre si el camí que estem fent és el camí que voldríem o hauríem de fer. Als que som de ciutat les vacances ens permeten retrobar-nos amb la natura, amb la Creació, i això ens apropa més a Déu i ens fa ordenar de manera lògica la nostra escala de valors. Caminar per un bosc escoltant la natura, escoltant el silenci, escoltant-nos a nosaltres mateixos i escoltant a Déu és una activitat que tots hauríem de tenir el dret de fer i el deure de fer.

Objectiu

Provar de trobar moments d’intimitat amb Déu durant aquest estiu

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada