divendres, 5 de juny del 2015

Solemnitat del Santíssim Cos i Sang de Crist (Cicle B)

Diumenge, 7 de juny de 2015

Sant Marc, 14, 12-16. 22-26

El primer dia dels Àzims, quan la gent immolava l'anyell pasqual, els deixebles digueren a Jesús: “On voleu que anem a preparar-vos el lloc perquè puguem menjar l'anyell pasqual?”. Ell envià dos dels seus deixebles amb aquesta consigna: “Aneu a la ciutat i us trobareu amb un home que duu una gerra d'aigua. Seguiu-lo, i allà on entri digueu al cap de casa: El mestre pregunta on l'allotjareu per poder menjar l'anyell pasqual amb els seus deixebles. Ell us ensenyarà dalt la casa una sala gran, arreglada amb estores i coixins. Prepareu-nos allà el sopar”. Els deixebles se n'anaren. Arribant a la ciutat, ho trobaren tot com Jesús els ho havia dit i prepararen el sopar pasqual.
I mentre menjaven, Jesús prengué el pa, digué la benedicció, el partí, els el donà i digué: “Preneu-lo: això és el meu cos”. Després prengué el calze, digué l'acció de gràcies, els el donà i en begueren tots. I els digué: “Això és la meva sang, la sang de l'aliança, vessada per tots els homes. Us ho dic amb tota veritat: Ja no beuré més d'aquest fruit de la vinya fins al dia que en beuré de novell en el Regne de Déu”.
Després de cantar l'himne, sortiren cap a la muntanya de les Oliveres.

Comentari

Cada vegada que anem a missa fem el memorial d’aquell últim sopar de Jesús i els deixebles, i cada vegada que escoltem al capellà dir aquestes paraules som testimonis de la presència de Jesús en aquell pa i aquell vi que ens acompanya i ens dóna forces per a viure la vida amb un sentit cristià i que ens uneix a tots els cristians del món, tant els vius com els que ja han mort.

És per això que hem d’intentar evitar viure la missa d’una manera rutinària i amb poc sentit. Una cosa és que de vegades ens despistem per culpa de la calor, del fred, del nostre estat d’ànim, del mateix capellà o per algun altre aspecte (que hauríem d’intentar evitar per a treure el màxim profit de la missa), i una altra cosa és que no siguem conscients que en cada missa confirmem la presència real de Jesús entre nosaltres. Una presència en el pa, en el vi i en cada germà que ens envolta i ens necessita, tant si és cristià com si no.

Objetiu

Reflexionar sobre quina és la meva actitud davant la missa i intentar viure-la de tot cor i amb sentiment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada