divendres, 8 de maig del 2015

Sisè Diumenge de Pàsqua (Cicle B)

Diumenge, 10 de maig del 2015

Sant Joan, 15, 9-17

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: “Jo us estimo tal com el Pare m’estima. Manteniu-vos en l’amor que us tinc. Si observeu els meus manaments, us mantindreu en l’amor que us tinc, com jo també observo els manaments del meu Pare i em mantinc en l’amor que em té. Us he dit tot això perquè tingueu l’alegria que jo tinc, una alegria ben plena. El meu manament és que us estimeu els uns als altres tal com jo us he estimat. Ningú no té un amor més gran que el qui dóna la vida pels seus amics. Vosaltres sou els meus amics si feu el que jo us mano. Ja no us dic servents, perquè el servent no sap què fa el seu amo. A vosaltres us he dit amics, perquè us he fet saber tot allò que he sentit del meu Pare. No sou vosaltres els qui m’heu escollit. Sóc jo qui us he escollit per confiar-vos la missió d’anar pertot arreu i donar fruit, un fruit que durarà per sempre. I el Pare us concedirà tot allò que demanareu en nom meu. Això us mano: que us estimeu els uns als altres”.

Comentari

Realment, els homes no hem demostrat al llarg de la història una gran capacitat per a assolir societats justes i pròsperes, i tot i que Jesús ens ensenya clarament el camí per a arribar a estar en comunió amb Déu i els germans (estimar). nosaltres continuem, en el millor dels casos, amb dubtes i buscant la felicitat, la veritat i el sentit de la vida pels camins més estranys possibles.

Tant difícil és estimar-nos els uns als altres?. Doncs deu ser-ho, perquè si no, no s’explica.

Només ens queda pregar a Déu per a que no permeti que anem per camins equivocats que només ens porten a allunyar-nos més d’Ell i a estar decebuts amb nosaltres mateixos, la societat i la nostra vida.

És tant difícil posar-nos en la situació dels altres, mirar d’entendre la seva actitud i estimar sense condicions com fan la majoria de les mares amb els seus fills?. Déu és l’únic que pot dir si el que fa una persona està bé o malament, és l’únic que pot dir si una persona gaudirà de la felicitat eterna o de la mort definitiva... només Déu pot jutjar... nosaltres l’únic que podem fer és estimar, tal com Jesús ens va manar.

Objectiu

Dedicar el dia a dia de la setmana a intentar mostrar empatia per tots aquells que ens envolten: familiars, amics, companys i desconeguts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada