divendres, 24 de febrer del 2017

Vuitè Diumenge del Temps Ordinari (Cicle A)

Diumenge, 26 de febrer de 2017

Sant Mateu 6, 24-34

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: "Ningú no pot servir dos amos: Si estima l'un, no estimarà l'altre, si fa cas de l'un, no en farà de l'altre. No podeu ser servidors de Déu i de les riqueses. Per això us dic: No us neguitegeu per la vostra vida, pensant què menjareu o què beureu, ni pel vostre cos, pensant com us vestireu. No val més la vida que el menjar, i el cos, més que el vestit? Mireu els ocells que volen lliures pels aires: no sembren, ni seguen, ni guarden res als graners, però els alimenta el vostre Pare celestial. I no valeu més vosaltres que ells? Qui de vosaltres, per més que es neguitegi, és capaç d'allargar, ni un minut, el temps de la seva vida? I pel que fa al vestit, per què us neguitegeu? Mireu com creixen els lliris dels prats: no treballen ni filen, però us asseguro que ni Salomó, amb tota la seva magnificència, no es vestia com cap d'aquests. I si Déu vesteix així l'herba dels prats, que hi és avui i demà ja la tiren al foc, ¡com no ho farà encara més amb vosaltres, gent de poca fe? Per tant, no us neguitegeu pensant què menjareu, o què beureu, o com us vestireu. Anar darrere de tot això és propi dels pagans. El vostre Pare celestial sap molt bé la necessitat que en teniu. Busqueu per damunt de tot el Regne de Déu i ser justos. No us neguitegeu, doncs, pensant en demà. El demà ja tindrà les seves preocupacions. Cada dia en té prou amb els seus maldecaps".

Comentari

Aquest és un dels passatges de l’evangeli amb el que em sento sincerament interpel·lat. He de reconèixer que la preocupació pel futur és una de les coses que més em neguitegen.

Veig la societat en la que visc. Veig gent gran que viu en soledat, que pateix mals de vellesa. Gent gran que pateix necessitat econòmica. Gent que ha de deixar el pis on viuen per no poder pagar-lo, gent que es queda sense feina a partir de certa edat... Certament, potser només és una visió pessimista de la vida, però no puc evitar-ho.

Segurament Jesús té tota la raó al demanar-nos que tinguem confiança en Déu, que tinguem més fe, que ens concentrem en fer bé les coses en el dia a dia, però no puc treure’m del cap les situacions que he comentat abans. Estar clar que he d’intentar millorar en aquest aspecte.

Objectiu

Intentar confiar més en Déu i no preocupar-me tant del meu futur com d’ajudar ara a qui ho necessita.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada