divendres, 27 de gener del 2017

Quart Diumenge del Temps Ordinari (Cicle A)

Diumenge, 29 de gener de 2017

Sant Mateu, 5, 1-12

En aquell temps, en veure Jesús les multituds, pujà a la muntanya, s’assegué i els deixebles se li acostaren. Llavors es posà a parlar i els instruïa dient:
“Feliços els pobres en l’esperit: el Regne del cel és per a ells. Feliços els qui estan de dol: vindrà el dia que seran consolats. Feliços els humils: són ells els qui posseiran el país. Feliços els qui tenen set i fam de ser justos: vindrà el dia que seran saciats. Feliços els compassius: Déu els compadirà. Feliços els nets de cor: són ells els qui veuran Déu. Feliços els qui posen pau: Déu els reconeixerà com a fills. Feliços els perseguits pel fet de ser justos: el Regne del cel és per a ells. Feliços vosaltres quan, per causa meva, us ofendran, us perseguiran i escamparan contra vosaltres tota mena de calúmnies: alegreu-vos-en i feu festa, perquè la vostra recompensa és gran en el cel”.

Comentari

No ens falta de res, estem contents i només pensem en divertir-nos, estem segurs de nosaltres mateixos, ens preocupa que ningú ens arrabassi cap dret que tinguem i intentem escaquejar-nos dels nostres deures, qui és pobre és perquè no té voluntat de deixar de ser-ho. Què importa actuar de manera egoista si així aconseguim més fàcilment els nostres objectius. Si dos s’enfronten, ells es debiliten i nosaltres ens enfortim. Donem la raó a tothom, és la manera de caure sempre bé i estar ben considerat.

La lectura d’avui correspon al model de Jesús: valora la persona i l’actitud. El paràgraf que he escrit abans és el nostre model. Un model que pot servir perfectament a la nostra societat, no ho discuteixo, però la diferència d’un cristià i d’un que no ho és, es troba en que nosaltres tenim una perspectiva que va més enllà del triomf en aquesta vida que hem organitzat els homes.

No tot és blanc o és negre, ni per una banda ni per l’altra, per això el nostre camí continua fent-se cada dia que passa. De nosaltres depèn voler apropar-nos més al model de Jesús o al dels homes.

Objectiu

Seguir el model de vida que ens proposa Jesús

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada