divendres, 27 de novembre del 2015

Primer Diumenge d'Advent (Cicle C)

Diumenge, 29 de novembre de 2015

Sant Lluc, 21, 25-28.34-36

En aquell temps, deia Jesús als seus deixebles: “Hi haurà prodigis al sol, a la lluna i a les estrelles. A la terra les nacions viuran amb l’ai al cor, esverades pels bramuls de la mar embravida. La gent perdrà l’alè de por, pensant en els desastres que sobrevindran arreu del món, perquè fins l’estelada del cel trontollarà. Llavors veuran venir el Fill de l’home sobre un núvol, amb poder i amb una gran majestat. Quan tot això comenci a succeir, alceu el cap ben alt, perquè molt aviat sereu alliberats.
Estigueu atents sobre vosaltres: que l’excés de menjar i beure o la preocupació pels negocis no afeixugués el vostre cor i us trobéssiu a sobre aquell dia de cop i volta, perquè vindrà, segur, com un llaç, per a tothom, sigui on sigui de la terra. Estigueu alerta pregant en tota ocasió i demanant que pugueu sortir-vos-en, de tot això que ha de succeir, i us pugueu mantenir drets davant el Fill de l’home”.

Comentari

És possible que el fet d’estar habituats a una rutina diària ens impedeixi, bé per cansament, bé per deixadesa, tenir veritables moments de reflexió i de conversa amb Déu. Cosa que pot fer que a poc a poc, ens anem allunyant d’Ell i deixem de costat l’aspecte espiritual de la nostra persona.

Podem argumentar que volem ser pràctics i viure el dia a dia. Però si no analitzem la nostra actitud davant la vida, la nostra relació amb Déu i la gent que ens envolta, ens podem trobar que al final farem un cop d’ull a la nostra vida i tindrem la sensació d’haver-la desaprofitat.

I no ens enganyem, per avançar cap a Déu cal trobar moments d’oració, cal conrear la nostra fe i cal intentar ser millors cada dia.

Parlant amb Déu podem veure si la nostra actitud durant el dia ha estat la correcta o si canviaríem alguna cosa que hem fet i no ens ha acabat d’agradar. D’aquesta manera anirem creixent com a persones. Cada dia serem una mica millors.

Si no trobem aquests moments d’oració ens podem sorprendre descobrint que tenim una vida buida, trista i poc profitosa.

Objectiu

En aquest primer diumenge d’Advent, Jesús ens convida a pregar, a parlar amb ell i a intentar ser millors. Intentaré respondre a aquesta invitació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada