dimecres, 24 de desembre del 2014

Nit de Nadal (Cicle B)

Dijous, 25 de desembre de 2014

Sant Lluc, 2,1-14

Per aquells dies sortí un edicte de Cèsar August ordenant que es fes el cens de tot l'imperi. Aquest cens va ser anterior al que es féu quan Quirini era governador de Síria. Tothom anava a inscriure's a la seva població d'origen. També Josep va pujar de Galilea, del poble de Natzaret, a Judea, al poble de David, que es diu Betlem, perquè era de la família i descendència de David. Josep havia d'inscriure's juntament amb Maria, la seva esposa. Maria esperava un fill. Mentre eren allà, se li van complir els dies i va néixer el seu fill primogènit: ella el va faixar amb bolquers i el posà en una menjadora, perquè no havien trobat cap lloc on hostatjar-se.

A la mateixa contrada hi havia uns pastors que vivien al ras i de nit es rellevaven per guardar el seu ramat. Un àngel del Senyor se'ls va aparèixer i la glòria del Senyor els envoltà de llum. Ells es van espantar molt. Però l'Àngel els digué: "No tingueu por. Us anuncio una bona nova que portarà a tot el poble una gran alegria: avui, a la ciutat de David, us ha nascut un salvador, que és el Messies, el Senyor. Això us servirà de senyal: trobareu un infant faixat amb bolquers i posat en una menjadora". I de sobte s'uní a l'Àngel un estol dels exèrcits celestials que lloava Déu cantant: "Glòria a Déu a dalt del cel, i a la terra pau als homes que Ell estima".

Comentari

M’imagino a Josep preocupat per tenir que viatjar cap a Betlem per complir amb l’edicte del Cèsar i apuntar-se al cens, amb Maria embarassada. Poca cosa podia fer ell més que intentar que les incomoditats del viatge fossin les mínimes per a la seva dona i la criatura que havia de venir.

Penalitats, incertesa, temor... però finalment neix el nen. Nosaltres ho hem pogut veure moltes vegades. L’arribada d’un infant a una família, tot i les pors i la preocupació pel futur, omple la llar de felicitat, tendresa i amor, i a pesar dels problemes que puguem tenir, el nostre cor batega d’un altra manera.

Avui que neix el Salvador, el Messies, el Senyor, tal com va anunciar l’àngel als pastors, només puc tancar els ulls i imaginar-me a una jove parella, preocupada pel moment que estant passant, però alhora restant en una atmosfera d’amor al voltant d’un nen petitó que dorm innocent en una menjadora.

Objectiu

Sentir dintre el meu cor la felicitat que devien sentir Maria i Josep al tenir al fill esperat en braços.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada