divendres, 25 de setembre del 2015

Vint-i-sisè Diumenge del Temps Ordinari (Cicle B)

Diumenge, 27 de setembre de 2015

Sant Marc, 9, 38-43.45.47-48

En aquell temps, Joan digué a Jesús: “Mestre, n’hem vist un que es valia del vostre nom per treure dimonis i li dèiem que no ho fes més, perquè no és dels qui venen amb nosaltres”. Jesús respongué: “Deixeu-lo fer. Ningú que en nom meu faci miracles, no podrà després malparlar de mi. Qui no és contra nosaltres, és amb nosaltres. Tothom qui us doni un vas d’aigua pel meu nom, perquè sou de Crist, us dic amb tota veritat que no quedarà sense recompensa.
Però aquell que allunya de mi un d’aquests petits que tenen fe, valdria més que el tiressin al mar amb una mola d’ase lligada al coll. Si la teva mà et fa caure en pecat, talla-te-la. Val més que entris a la vida sense mà, i no que vagis amb totes dues mans a l’infern, al foc que no s’apaga.
Si el teu peu et fa caure en pecat, talla-te’l. Val més que entris a la vida sense peu, i no que siguis llençat amb tots dos peus a l’infern. I si el teu ull et fa caure en pecat, treu-te’l. Val més que entris al Regne de Déu amb un sol ull, i no que siguis llençat amb tots dos ulls a l’infern, on el corc no mor mai i el foc no s’apaga”.

Comentari

Els cristians ens hem de fer veure per la nostra manera de viure. Un cristià no pot viure mirant només el seu profit, mirant de pujar socialment, mirant d’augmentar les riqueses, ignorant la necessitat dels qui l’envolten o el patiment de pobles menys afavorits... un cristià no pot dir una cosa i fer un altra.

Fa molt mal veure, per posar un exemple, un capellà que, havent fet vot de pobresa, menja sempre uns àpats suculents i exagerats. Fa molt mal veure algun cristià que exigeix una conducta sexual estricta i que després ell és el primer en no seguir-la. Fa mal veure a un cristià dient que defensa l’amor i la no violència i després barallar-se per qualsevol motiu...

Són exemples, però la idea està clara: que la gent que vegi la manera de viure d’un cristià es quedi meravellada i li vinguin ganes de seguir-la també. No dir unes coses i fer-ne d’altres.

Objectiu

Que la meva vida sigui un reflexe de la meva fe.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada