divendres, 13 de març del 2015

Quart Diumenge de Quaresma (Cicle B)

Diumenge, 15 de març de 2015

Sant Joan 3,14-21

En aquell temps, digué Jesús a Nicodem: "Com Moisès, en el desert, enlairà la serp, també el Fill de l'home ha de ser enlairat, perquè tots els qui creuen en ell tinguin vida eterna. Déu estima tant el món que ha donat el seu Fill únic perquè no es perdi ningú dels qui creuen en ell, sinó que tinguin vida eterna. Déu envià el seu Fill al món no perquè el condemnés, sinó per salvar el món gràcies a ell. Els qui creuen en ell no seran condemnats. Els qui no creuen, ja han estat condemnats, per no haver cregut en el nom del Fill únic de Déu. Déu els ha condemnat perquè, quan la llum ha vingut al món, s'han estimat més la foscor que la llum. És que no es comportaven com cal. Tothom qui obra malament té odi a la llum i es vol quedar en la foscor, perquè la llum descobriria com són les seves obres. Però els qui viuen d'acord amb la veritat, sí que busquen la plena llum, i que tothom vegi què fan, ja que ho fan segons Déu".

Comentari

Som conscients quan recitem el credo cada diumenge, de què és el que estem dient?. Seria bo analitzar de tot cor cada paraula, cada frase.

Jesús ens diu avui que qui creu en ell no serà condemnat. Això no vol dir que si diem "sí hi crec", ja està tot solucionat. Això vol dir que si de veritat hi creiem, hauríem de ser capaços de tenir una vida d'acord amb les seves ensenyances, o si més no, intentar-ho.

Si ho fem així, segur que gaudirem de la comunió eterna amb Déu.

És clar que podem dir de cor que sí creiem en Jesús, però adonar-nos que a la nostra vida, més vegades del que ens agradaria, actuem de manera molt diferent al que això implica.

Només hi ha una solució: demanar a Déu que ens augmenti la fe, penedir-nos de les nostres faltes i tornar-ho a intentar sense defallir mai. Confiem amb la misericòrdia de Déu.


Objectiu

Recitar el credo durant la celebració de la missa provant de fer-ho, no d'una manera mecànica, si no sent conscient del que hi diem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada