divendres, 13 de febrer del 2015

Sisè Diumenge, Temps Ordinari (Cicle B)

Diumenge,15 de febrer de 2015

Sant Marc, 1, 40-45

En aquell temps, es presentà a Jesús un leprós, s’agenolla i li diu, suplicant-lo: “Si voleu, em podeu purificar”. Jesús, compadit, el tocà amb la mà i digué: “Sí que ho vull: queda pur”.
A l’instant la lepra desaparegué i quedà pur. Tot seguit, Jesús el va fer marxar, després de recomanar-li seriosament de no dir-ho a ningú, sinó d’anar a fer-se examinar pel sacerdot, oferir per la seva purificació el que Moisès havia ordenat, i certificar així que ja era pur.
Però ell, així que se n’anà, començà a proclamar-ho davant la gent i de fer-ho conèixer per tot arreu, tant, que Jesús ja no podia entrar manifestament als pobles, i havia de quedar-se a fora, en llocs despoblats.
Però la gent venia a trobar-lo de tot arreu.

Comentari

Sempre que preguem a Déu i li demanem alguna cosa per a nosaltres, som conscients del que estem demanant?. Cada dia que passa sóc més partidari de demanar coses generals i no coses particulars, ja que crec que Déu ja sap realment quines són les nostres necessitats. Per exemple, com aquell que diu, tota la vida que li estic demanant a Déu que em permeti trobar una noia que m’estimi per a poder formar una família cristiana. I qui em diu a mi que el millor és que formi una família i no seguir un altre camí?. Qui demana diners, qui li diu a ell que la possessió de diners no serà una font de problemes i perdició per a ell. I el mateix pot passar a qui demana salut, potser mitjançant la malaltia i el patiment arribarà a estar més a prop de Déu que d’una altra manera.

El que vinc a dir amb tot això és que Jesús, si vol ens pot purificar, per tant, la millor manera de pregar per a rebre gràcies personals és posar-nos en mans d’ell, confiar en ell i esperar fer sempre el que Déu espera de nosaltres, independentment de les situacions circumstancials en les que ens trobem en tot moment.

Objectiu

Meditar una estona sobre aquesta frase del res de Completes: “A les vostres mans, Senyor, encomano el meu esperit”.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada