dilluns, 16 de febrer del 2015

Dimecres de Cendra (Cicle B)

Dimecres, 18 de febrer de 2015

Sant Mateu 6,1-6.16-18

Jesús va dir als seus deixebles: Mireu de no fer el que Déu vol només perquè la gent us vegi, ja que així no tindríeu cap recompensa del vostre Pare del cel.
Per tant, quan facis almoina, no ho anunciïs a toc de trompeta, com fan els hipòcrites a les sinagogues i pels carrers, perquè tothom els alabi. Us asseguro que ja tenen la seva recompensa. En canvi, tu, quan facis almoina, mira que la mà esquerra no sàpiga què fa la dreta, perquè el teu gest quedi amagat, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà.
I quan pregueu, no sigueu com els hipòcrites, que els agrada de posar-se drets i pregar a les sinagogues i a les cantonades de les places perquè tothom els vegi. Us asseguro que ja tenen la seva recompensa. En canvi, tu, quan preguis, entra a la cambra més retirada, tanca-t'hi amb pany i clau i prega al teu Pare, present en els llocs més amagats, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà.
I quan dejuneu, no feu un posat trist com els hipòcrites, que es desfiguren la cara perquè tothom vegi que dejunen. Us asseguro que ja tenen la seva recompensa. En canvi, tu, quan dejunis, perfuma't el cap i renta't la cara, perquè els altres no vegin que dejunes, sinó tan sols el teu Pare, present en els llocs més amagats, i el teu Pare, que veu el que és amagat, t'ho recompensarà.

Comentari

Al llarg de la meva vida moltes vegades m’he trobat amb que pregava d’una manera automàtica. En temps de Quaresma, quan faig abstinència de carn alguna vegada m’he trobat gaudint de debò menjant un bon plat de peix. Alguna vegada visitant algun malalt, ho he fet més per compromís que per cap altra cosa...

Per sort, també al llarg de la meva vida he pregat de tot cor, m’he estat de menjar per a prendre consciència del patiment d’altres germans, he donat diners  per a millorar la situació de gent menys afortunada que jo, he cuidat a gent malalta que ho necessitava de debò...

I puc dir que tot el que fem com a cristians agafa un sentit de plenitud si ho fem per amor.

Però també he après que pregar automàticament m’ha permès que no hagi deixat de banda la meva relació amb Déu en moments difícils, de la mateixa manera que fer les altres coses bones que he fet sense posar-hi plenament el cor, m’han permès que en altres moments valori més la presència de l’amor en els meus actes; i al cap i a la fi, fer el bé mai està de més.

En el que sí que estic plenament d’acord amb l’Evangeli d’avui és que actuar de manera hipòcrita buscant un avantatge personal fruit de les aparences dels nostres actes, és realment trist, i hauríem d’intentar evitar-ho.

Objectiu

Preparar el cor per a intentar aprofitar aquest temps de Quaresma que comença i créixer com a persona, pregant, dejunant, donant almoina i ajudant als germans.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada