divendres, 17 de febrer del 2017

Setè Diumenge del Temps Ordinari (Cicle A)

Diumenge, 19 de febrer de 2017

Sant Mateu, 5, 38-48

En aquell temps, Jesús digué als seus deixebles: "Ja sabeu que, als antics, els van dir: "Ull per ull, dent per dent". Doncs jo us dic: No us hi torneu, contra els qui us fan mal. Si algú et pega a la galta dreta, para-li també l'altra.
Si algú et vol posar un plet per quedar-se el teu vestit, dóna-li també el mantell. Si algú t'obliga a portar una càrrega un quart d'hora de camí, porta-li mitja hora. Dóna a tothom qui et demani, no et desentenguis del qui et vol manllevar.
Ja sabeu que van dir: "Estima els altres", però no els enemics. Doncs jo us dic: Estimeu els enemics, pregueu per aquells que us persegueixen. Així sereu fills del vostre Pare del cel: ell fa sortir el sol sobre bons i dolents, i fa ploure sobre justos i injustos. Perquè si estimeu només els qui us estimen, quina recompensa mereixeu? Els publicans, no fan també el mateix? I si només saludeu els germans, què feu d'extraordinari? Els pagans, no fan també el mateix? Sigueu bons del tot, com ho és el vostre Pare celestial".

Comentari

Què difícil és estimar el enemics. Molt difícil. La tendència natural és menysprear-los en la mesura que nosaltres creiem que ens menyspreen. Com a molt, tendim a intentar allunyar-nos d'aquelles persones que ens volen mal o simplement no suportem.

Però Jesús ens demana que anem més enllà, que estimem a qui ens vol mal i ens en fa. Sincerament, cal molta força de voluntat per a tornar bé per mal, però, no és això el que busquem els qui ens considerem cristians?, que al món predomini l'amor i no l'odi?

Com dic, és difícil, però si preguem i reforcem els nostres valors, si no plenament, a poc a poc ens anirem apropant a l'ideal.

Objectiu

Fer una revisió de la meva vida, recordar a tots aquells que m'han fet mal, m´han fet patir... i pregar per ells a Déu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada