divendres, 6 de febrer del 2015

Cinquè Diumenge, Temps Ordinari (Cicle B)

Diumenge, 8 de febrer del 2015

Sant Marc, 1, 29-39

En aquell temps, Jesús, sortint de la sinagoga, se n’anà amb Jaume i Joan a casa de Simó i Andreu. La sogra de Simó era al llit amb febre, i llavors mateix ho digueren a Jesús. Ell li va donar la mà, i la va fer llevar; la febre li desaparegué i ella mateixa els serví a taula.
Al vespre, quan el sol s’havia post, li portaren tots els malalts i els endimoniats. Tota la ciutat s’havia aplegat davant la porta, i ell va curar molts malalts de diverses malalties; va treure també molts dimonis, i no els deixava parlar, perquè sabien qui era.
De bon matí, quan encara era fosc, es llevà, se n’anà en un lloc solitari i s’hi quedà pregant. Simó amb els seus companys sortí a buscar-lo. Quan el trobaren, li digueren: “Tothom us està buscant”. Ell els digué: “Anem a d’altres llocs, als pobles veïns, i també hi predicaré, que aquesta és la meva missió”. I anà per tot Galilea, predicant a les sinagogues de cada lloc, i traient els dimonis.

Comentari

Aquest és un passatge que es podria considerar com una descripció del que va ser la vida quotidiana de Jesús en el temps de la seva predicació. Jesús ensenyava a les sinagogues, Jesús pregava en solitud, Jesús ajudava a les persones i tenia un tracte especial amb els seus deixebles (anava a casa d’ells i hi tenia una relació de confiança).

Sovint se’ns diu que hauríem d’imitar l’estil de vida de Jesús, i aquí tenim una bona referència. Seria bo tenir un compromís amb la societat, és a dir, ajudar d’alguna manera els germans en tot allò que puguem (sigui amb el nostre temps, els nostres diners o la nostra pregària); seria bo tenir una relació amb l’Església (anant a missa per escoltar la paraula de Déu, rebre els sagraments i relacionar-nos amb altres creients); seria bo trobar estones de pregària; i seria bo relacionar-nos més amb totes les persones pròximes que ens envolten.

La vida actual ens porta cap a l’individualisme, i l’individualisme, crec jo, ens pot fer apartar del camí cap a Déu al provocar en nosaltres una mirada massa egocèntrica.

Objectiu

Intentar sentir empatia per les persones que tracto en el meu dia a dia.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada